Snijbonenstamppot met Italiaanse kruiden en burrata

Snijbonenstamppot met Italiaanse Kruiden en Burrata

Snijbonenstamppot met een Italiaanse twist! Proef nu de heerlijke combinatie van aardappelen, snijbonen, Italiaanse kruiden en romige burrata.

Snijbonen

Snijbonen zijn een veelzijdige en smaakvolle groente die in veel gerechten kan worden verwerkt.

Snijbonen hebben lange, platte peulen met kleine, groene boontjes erin. Ze hebben een milde, zoete smaak en een knapperige bite. Snijbonen zijn rijk aan vezels, vitamines (met name vitamine K) en mineralen. Ze zijn ook een goede bron van eiwitten. Door hun voedingswaarde en veelzijdigheid zijn snijbonen een gezonde toevoeging aan een gebalanceerd dieet.

Snijbonen kunnen op verschillende manieren worden bereid. Je kunt ze koken, stomen, roerbakken of grillen. Ze zijn heerlijk in salades, stoofschotels, soepen en natuurlijk in de klassieke Nederlandse stamppot. Snijbonen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals de gewone snijboon en de sperzieboon. Sperziebonen zijn kleiner en fijner van structuur dan snijbonen.

Burrata

Burrata is een heerlijke Italiaanse kaas die steeds populairder wordt.

Burrata is in feite een zakje van mozzarella dat gevuld is met stracciatella, een mengsel van room en kleine stukjes mozzarella. Deze combinatie zorgt voor een unieke textuur en smaak. De buitenkant van de burrata is stevig, terwijl de binnenkant zacht en romig is. Bij het openen van de kaas komt er een heerlijke, romige vulling tevoorschijn. Burrata heeft een milde, licht zoete smaak en is heerlijk zacht van structuur.

Burrata is een veelzijdige kaas die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Het is heerlijk als onderdeel van een salade, op bruschetta of gewoon met wat vers brood en olijfolie. Burrata is ook een populaire toevoeging aan pasta gerechten. Door de zachte smaak past burrata goed bij zowel zoete als hartige ingrediënten. Het is belangrijk om burrata kort voor gebruik uit de koelkast te halen, zodat de kaas op kamertemperatuur kan komen en de smaak optimaal tot zijn recht komt.

Recept snijbonenstamppot met italiaanse kruiden en burrata

Heb je zin om deze romige snijbonenstamppot met Italiaanse kruiden en burrata te proeven? Volg de onderstaande stappen en het gerecht staat in een mum van tijd op tafel.

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze samen met de snijbonen in gezouten water tot ze gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Stap 2

Giet de aardappelen en snijbonen af en stamp ze fijn met een pureestamper. Voeg de melk geleidelijk toe tot de gewenste romigheid is bereikt. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Roer de gedroogde Italiaanse kruiden door de stamppot. Voor extra smaak kun je ook een teentje knoflook uitpersen en toevoegen.

Stap 4

Schep de burrata in stukjes boven de stamppot. De zachte, romige burrata smelt heerlijk als de stamppot nog warm is.

Verdeel de stamppot over borden en garneer met een scheutje olijfolie en een handvol geroosterde pijnboompitten.

Meer bijzondere stamppotten

Stamppot is lekker en gezond, daarom eten wij het iedere maandag. En de mogelijkheden zijn ook nog eens eindeloos, daarom kun je op deze website meer dan honderd lekkere stamppotrecepten vinden. Deze wil je vast ook eens proeven:

Kijk op deze pagina voor al onze stamppotrecepten en op onze blog voor allerlei handige kooktips.

Heb je zelf een lekkere stamppot gemaakt? Deel je recept op social media met #stamppotmaandag.

Stamppotbenodigdheden

Eet je graag stamppot en ben je op zoek naar fijne keukenspullen voor het maken van je volgende stamppot? Dit zijn onze favoriete stamppotbenodigdheden!

Kijk voor meer tips in onze stamppot shop.

 

Advertentie

1,2 kg kruimige aardappelen
450 gram snijbonen
1 dl melk
150 gram burrata (of mozzarella)
2 el gedroogde Italiaanse kruiden (bijvoorbeeld oregano, basilicum, tijm)
Peper & zout naar smaak
Olijfolie
Geroosterde pijnboompitten (optioneel)